dilluns, 27 de setembre de 2010

Aules sense teatreCarta enviada al servici d'atenció ciutada de Mislata.

"Senyors i senyores portaveus de tots els grups polítics amb o sense representació al nostre Ajuntament, especialment vostés que ocupen càrrecs de poder i, humildement supose, son els responsables finals de la presa de decisions com esta que em fa adreçar-me a vostés.

El motiu de la present és el de fer-los arribar el meu descontent, tristesa, inclús ràbia, que m’ha produït la notícia que hui he rebut: la supressió del programa de teatre escolar. Un servici, perquè crec que no s’ha d’oblidar que es tracta d’un servici públic al ciutadà, que durant més de 25 anys ha servit per a que centenars d’escolars coneguen, aprenguen i facen teatre.

Escolars, que com jo, s’han nodrit de teatre al col·legi i posteriorment han seguit regant la llavor a l’Escola Municipal de Teatre de Mislata, fins al moment actual, en què professionalment visc de la interpretació. Són molts els i les que com jo començarem jugant a actuar i després han acabat vinculats a les arts escèniques com a actors, docents, animadors socioculturals, gestors, productors, programadors, inclús psicòlegs i periodistes.

Coincidisc amb una de les meus companyes en què tal volta este servici no tinga una forta repercussió mediàtica o grans rendiments econòmics, però crec que en l’educació, perquè al cap i a la fi este programa tracta d’educar, és més important l’autorealització dels xiquets i xiquetes, futurs ciutadans, que el benefici que d’ells puga traure’s. En qualsevol cas, crec que directa, o indirectament, sí s’han beneficiat de nosaltres: en presentacions, en inauguracions, en fotografíes en què decenes de somriures infantils valen més que qualsevol paper amb el símbol de l’Euro.

Espere que l’actual curs escolar, que per a molts no serà igual d’inquiet, creador i emocionant, no servisca de precedent, i l’any que ve, per estes dates, moltíssims xiquets i xiquetes tornen a sentir eixe “algo” que jo tant desitjava en acabar les classes.

Nelo Gómez, actor i estudiant (també ara) d’Art Dramàtic."

11 comentaris:

Sara ha dit...

Que putada.....lo siento, ojalá lo podáis solucionar. Aquí como siempre los más perjudicados los mismos, y los políticos a por uvas...a no, a por trajes....


Suerte!!

Laura ha dit...

De esto mismo me voy quejando yo, aunque en otros ambitos (cada uno barre pa su casa...). La falta de inversion en actividades que fomenten la realizacion de las personas... luego para otras cosas sí tenemos perras... aahh!!??

En fin, esto va a seguir así hasta que algún chavalín destrone a nuestro queridiisimo...

Amparo ha dit...

no sabia res... em sembla una barbaritat perquè sempre he tingut alumnes que feien teatre a Mislata i era com un tret d'identitat del municipi... què fort :(

José Manuel ha dit...

Dinero para nuevos ayuntamientos, estatuas imperiales y otros fastos sí, pero para el bienestar y educación eso no, ¡faltaba más!.
Este país se parece cada vez más a un pasado, desconocido para muchos, franquista. Y nadie hace nada, casi siempre no miramos más allá de nuestras narices.
Gracias por tu lucha.

aLbeetaa. ha dit...

Qué fort... sabia que el teatre (i tot lo que no siguen estatuetes de merda que per mes voltes que li pegue mai comprendré pa q serveixen) anava en declivi en este poble pero d'aixó a llevarl-li's la il·lusió a muntons de xiquets... es que no hi ha dret ! no antenc com 4 mamarratxos poden fer el que els vinga en gana amb els diners de més de 40.000 persones i que, a més a més, ningú s'alarme ni proteste per estes injusticies. Paguem més impostos inclòs que a Valencia i encara així no en tenim ni unes míseres clases de teatre per als xiquets, que son els que menys culpa tenen... Només em queda dir que açó en altres pobles no passa... i en ells no goberna el PP ! ;)

Marina ha dit...

Quina gràcia em fa quan diuen que eixes "figuretes" que posen al carrer són cultura... i el teatre què és?! Hi ha millor manera de mostrar la nostra cultura als xiquets que ensenyant-los-la des de menuts!?

Bé... hi ha gent per a tots els gustos. JUMM! ¬¬

Nelo ha dit...

Bé, he de dir-vos que els 720.000 euros (si no m'enganye) que costa la nova obra de Miquel Navarro no li ha suposat cap despesa a l'Ajuntament de Mislata perquè ha sigut pagada per les constructores que edificaran al voltant de la mateixa. Aprofite per a dir que crec en esta i d'altres escultures com a art, la defense com a mitjà d'expressió i en conseqüència com a un format més de cultura, crec que no està renyit un projecte tan ambiciós (inclús prestigiós) com este amb altres. Només perquè quede palés que no m'opose ni molt menys a ella, a més, ja sabeu que respecte les vostres opinions.

Marina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marina ha dit...

A mi el que no m'agrada es que comparen una cosa amb l'altra! Les dues són cultura, per suposat! Però el voler posar una escultura determinada no hauria de llevar diners utilitzats per al teatre, o per a la música! :D ! (Encara que en este cas concret no passe això si que passa algunes vegades...)

Anònim ha dit...

servici o servei

Anònim ha dit...

Nelo, soc Vir.... como!? que a pasat que? jo no m'he enterat de res! fills de puta!