dimecres, 12 de març del 2008

Busque descans

No siento las piernas. Ahir no vaig tocar de la llar, dolça llar des de les 8:30 fins gairebé mitjanit. La resta del dia de hui també se’m presenta mogudet.

Retalls de personatges” és el darrer treball de l’EMTM. 5 actors i actrius: 5 personatges de son pare i de sa mare que formen 5 escenes dramàtiques amb 5 històries diferents. Carlos és el toxicòman a qui done vida, però no us contaré res més perquè teniu l’oportunitat de tornar a vore este muntatge en la Fira d’Associacions de Mislata, a l’abril, i debades.

Pareguts raonables?

Però perquè les meues patiues estan cansadetes? Per la Ruta Literària que ha tingut lloc hui per València. Carregats amb ipods, mòbils, càmeres de fotos i paper hem recorregut bona part de la ciutat amb una professora de valencià que semblava ella la guia, vinga a tallar la dona. Jo que no m’aclare amb el mapa, els banys amb una pelambrera i un piu per marcar els diferents llocs on pixar i una tele que no sé què pintava allà (és art, supose). I vinga a marejar amb el recorregut en comptes d’anar rectes. I arribem a altre lloc. Una de dos: o els retors s’havien fumat uns porrets a l’església abans d’entrar nosaltres, o s’hi havia fet el botafumeiro. I arribem a altre lloc, a tot açò, sense poder tastar l’esmorçaret que estaven pegant-se uns quants vestits amb corbata a La Nau. O sí que hem agafat un suc i una ensaimadeta...?

Coooc!

Acaba l’itinerari i el rus (què és polac) se’n va xino-xano, però no se li ha escapat a al Sofi. Arribem a la plaça de l’ajuntament a dos hores de la mascletà. Així que decidisc fer-me amic d’una dona entre Pepa de “Escenas de matrimonio” i empleada del Burguer King. I qui estava sota el balcó de l’Ajunatment?: Inma Benítez!, la qual assegurava estar malalta de la gola.

Una vegada més la multitud pregava a Rita botar. Ho reconec, tinc una obsessió amb l’alcaldessa, tant que no volia que no isquera al blog:

¡Valencianos, me despido! (açò ho dic jo, però m’agradaria sentir-ho per la boqueta de la doan de roig).

Frase del dia: OOOOSS, ASS, UUUIISSS!!!! (no estem a l'altura del Corte Inglés, oi?).

Foto del dia: El metro a parir.

Moment del dia: El metro a parir i en un frenada tots/es ens moguem al son d'un "ueeeeehh..."