dimecres, 14 de maig de 2008

con la iglesia hemos topado

Tot a començat després del pati, pujant les escales...

JL: ¿tu eres Daniel?

Jo: sí

JL: pues ven aquí que quiero hablar contigo.

Jo (desconcertat però obert a parlar): vale, hablemos.

JL: tu eres el que ha hecho la entrevista de la pàgina web de informática, ¿verdad?

Jo: sí, yo y otra compañera...

I ací és on s’ha trencat el diàleg. Començava un seguit de crits als que no podia respondre. Crits que han estat respostos per mi, malauradament, també en forma de crits. Però quan et trobes al mig del corredor de l’institut amb el guirigall d’alumnes i tens en front teu un professor convertit en una fera que t’acusa de falsedats a qui quan li dius “¡JL no me chilles!”, fruit de la tensió acumulada, et respon “¡¡te chillo porque me da la gana!!” ple d’ira, apropant-se a tu, treient pit i prop d’alçar-te la ma, quan tens un símbol del respecte i educació, com és un professor, que no simbolitza en eixe moemnt ni una cosa ni l’altra, és quan crides. És quan et sents xicotet, impotent i sense saber perquè està passant tot això.

En vista de la reprotxable actitud d’este “símbol de l’ensenyament” he optat per respondre amb un to més digne “muy bien, pues si a ti te la gana chillarme ami me da la gana no escucharte, me marcho a clase” i quan em dirigia a pujar les escales en mig de tot un cercle d’alumnes incrèduls pel que veien i altres professors que demanaven tranquil·litat, el bon home m’ha agafat del braç i junt a Paula (la gran Paula a qui li agraisc tot el seu suport, com també a Lorena, Sara, Kike i resta de companys/es), ens ha dut a un lloc més “tranquil” per “parlar”.

A un aula sense gent que puguera aturar-li ha continuat el seu seguit de mentides i crits. Segons ell:

1 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no sabia que aquesta era per a la pàgina web no oficial de l’institut.

2 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no sabia que eixa pàgina era del nostre institut.

3 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no sabia que eixien altres companys/es seus/es.

4 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no sabia que estava sent gravada.

5 - a la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no se li ha respectat l’anonimat.

6 - a la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista se li ha manipulat i tallat.

I tot açò amb el concepte de diàleg que té aquest professor: ell parla i tu calles si atorgues. Ja a l’aula que em tocava i donant classe toquen a la porta. Era Paula (que hi estava en altra). Sembla que l’entrevistada per fi es pronunciava al respecte. Amb crits, com no, li reclamava a Paula la meua presència. I quan baixe jo em trobe a JL discutint amb Kike i a Lorena (la responsable junt amb mi de l’entrevista) plorant prop d’una Sara també amargada. La famosa professora no hi era. El meu primer impuls ha estat reconfortar a Lore, després m’he unit a la “conversa”. Una conversa que continuava ara a la sala de visites de l’institut. El monstre violent es transformava ara en un professor afable, de bon rotllo, somrient i obert al diàleg. Després d’intentar posar-nos en evidència davant de Kike, i d’insistir una i altra vegada en què ens em botat l’anonimat (supose que per falta d’arguments) li he explicat, amb ajuda de les companyes que:

1 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista sí sabia que aquesta era per a la pàgina web no oficial de l’institut perquè va ser la frase amb la qual li proposarem entrevistar-la, només vore-la, i avisant-la que no era una web oficial.

2 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista sí sabia que eixa pàgina era del nostre institut, tal com queda aclarat en l’anterior, i més si es tracta d’un projecte de l’assiganatura informàtica dut a terme per alumnes del centre i feta en el mateix centre.

3 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista sí sabia que eixien altres companys/es seus/es perquè la entrevista vam fer-lil-la a ella en substitució a JL – company seu –, que es negà.

4 - la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista sí sabia que estava sent gravada, o no s’adonà que tenia un mòbil davant de la seua boca?, a la qual cosa també va accedir.

5 - a la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista sí se li ha respectat l’anonimat ja que en cap moment es diu el nom d’aquesta persona, sí que és professora de religió ja que ella mateixa va respondre amb eixe identificatiu en una de les seues respostes.

6 - a la professora a qui se li ha realitzat l’entrevista no se li ha manipulat, però sí retallat perquè no podem omplir pàgines i pàgines amb informació que no és tan rellevant i a més és de poc interés per a un públic adolescent que busca en la web un espai d’oci (i una resposta que ocupa un full word contant-me la vida de Sanat Teresa no creiem que siga molt interessant en el context).

Amb les repetides negacions de home no avançaven així que s’ha proposat eliminar l’entrevista, aspecte al que m’he negat rotundament. Eliminar-la seria acceptar errades no comeses i subordinar-nos a l’opinió d’un irrespectuós. Però la tensió ha fet que s’accptara aquesta opció per part de la resta del grup, aixñiq ue he avisat que si es llevava faria un justificant en el seu lloc dient el perquè de la desaparició, i tampoc no li ha semblat bé al senyor. Ell reclamava vore abans eixe escrit, donar-li el vist i plau per poder tornar-lo a publicar. De nou m’oposava jo. Ell demanava doncs, poder comentar eixa justificació i l’hem explicat que el web no té un espai de comentaris (es tracta d’una pàgina senzilleta) però li he donat una última opció: la d’aquest blog. Li he dit que faria un comentari al respecte i on podria expressar la seua opinió, i li ha semblat bé?, doncs tampoc. Em demanava llegir-lo abans que publicara quest post de hui (o siga que per escriure el meu diari electrònic personal he d’ensenyar-li a un professor el seu contingut, açò és un blog o el NO-DO?).

I així arribem a aquest punt. No sabem què passarà, JL (al que com veieu li he mantés l’anonimat com a la seua companya) amenaça amb dur el conflicte als Jutjats, la resta de l’equip d’informàtica, que s’ho ha pensat millor, amb no llevar l’entrevista. Altres professors sí que ens mostren el seu recolzament. Nosaltres tenim la prova: la gravació on es deixa en evidència totes les fal·làcies) i mentrestant l'entrevista continua penjada en el web i a altres fotologs i blogs gràcies a la idea de Raich.

PODEU TROBAR L'ENTREVISTA EN: www.elmolinillo4.tk, clicant en “PROFESORES/AS” i després en “ANÓNIMA”. I també als enllaços d’aquest blog, en “BUSCA-HI!”.

Tal volta tot açò podria resumir-se en... davant la censura, llibertat d’expressió.

PD: Foto del web de la polèmica. la silueta és Anònima:

16 comentaris:

Lauu* ha dit...

Lo de hoy ha sidoo la gotaa que colmaa el vaso con ese hombre. Todos sabemos que no es una persona de palabra facil ya que con el si no es rezando poco vas a tner que decir...

Me han comentado por aquii antiguos rifirafes que te comentare mañanaa dani...

en fin, sin palabras! creo que esta todo dicho no?

pues eso...

lo mejor es dejarlo pasar y cuando se aburra de "hablar" que se compre un mono y lo pasee ¬¬

un besoo! ;)

rraaaaaichh ha dit...

me encanta la libertad de expresion del siglo XXI, pero mria emos tenido entretenimiento para hoy, y puede que nos dure para mañana, si esque , es loq ue nos faltaba para acabar de puta madre el curso, no podiamos irnos sin tener la movida de despedida con ese querido profesor.
viva la REVOLCION!

pd: en mi lista de profesores a los que deben despedir, esta el segundo! sabes qien es la primera no? jajajajaja

(LL)

un beset che rebonic! se os exara de menos a la clase ostia!

Pauly :) ha dit...

muy bien Dani así me gusta; "la gran paula" ajaja. bueno creo que todo esto se ha salido de madre, y no por culpa nuestra... exactamente creo que hay que resaltar, el comportamiento del profesor JL que ha sido un tanto "desagradable" (por decirlo de alguna forma), llevándonos a un aula donde gritarnos lo que quisiera, y amenazandonos con hablar con el director, y en última isntancia llevarnos a jucio si no arreglabamos este asunto...
(que para él arreglarlo es salirse con la suya; quitar dicha entrevista)...
bien, tras esto, nos hemos vuelto a encontrar una hora más tarde, cuando ibamos a hablar Lore, Sara y yo con Kike, ya que pensamos que debía saber lo que estaba ocurriendo, con la profesora anónima y con JL.. esto a desenbocado en otra "desagradable" situación o quizás peor. Ya que en otro tono pacificador (para mi FALSO) de JL, intentaba calmar a la profesora anónima que sufria un ataque de histeria, mientras todo subia tono, se han oido unos "jilipollas" que debían ir dirigidos para nosotras por parte de la "anónima"...
En fin, podría sequir contando como es la educacion que dan los profesores de religión, pero está bastante claro.
por último, dejar claro que esta entrevista, a no ser que me obliguen o nos obliguen a quitarla, no se quitará de la página web. no obstante, se publicara en otras paginas, para fastidiar un poquete y porque: NO A LA CENSURA xDD

Un beso, Paula o LA GRAN PAULA

Esther ha dit...

Hola amor!!para variar me e pasado x tu blog xq m salio en el msn y me a interesado mucho el comentario de hoy por ello m e decidido a escribirte.Estoy deacuerdo con tigo en que la libertad de expresion e smuy importante y e leido la entrevista a etsa mujer y no se ha violado nada asiq esty con tigo en q ni x asom se t ocurra qitar la entrevista, tu tienes defender el derecho de expresion xq si ya se nos niega eso a los jovenes ya no se que va ser de este mundo, si x jovenes no podemos ni sabemos de ciertas cosas segun los adultos pue ssi nos qitan el derecho a poder expresar nuestras ideas apagay vamonos y al prueva la tienes en q nosotros acemos un programa d radio y nadie nunca nos nego ni prohibio decir o hacer nada en ella desde aqui te digo q mucha suerte y animo para pelear seguro q ganais esta batalla y sino por la radio reivindicaremos este derecho siempre q aga falta, bueno ya nos vemos q se q estas liao con examenes y yo tambien.bss.tqm amor meu.

ESTHER

CarLos ha dit...

El tema Expuesto en la entrevista es de verdad chocante. Es un tema que la iglesia no sabe muy bien como reaccionar o sabe muy bien como reaccionar y lo hace mal como ha hecho este profesor a base de gritos. Lo que se ha demostrado, es cómo un profesor se puede poner no solo al nivel de un alumno "a grito pelao" sino a un nivel inferior, por no decir primitivo... Dani ante esa situacion también habria gritao tio.Conclusión:Ante cualquier entrevista, por chocante que sea uno no puede perder las formas como ese profesor ha hecho. y esta discusion solo va a ir a mal para él, porque se va a joder su reputación y porque va a ver como un alumno de 2º bachillerato ha podido dejarle KO en mantener las formas y dialogar como las personas.Mensajito para el profesor:SI a la libertad de expresión, NO a ese trato que has tenido con dani y por supuesto USTED va a ser el perdedor.

aLbetahh*! ha dit...

qee buen díía el de hoy! a pesaar de toodo el movidóónn, nos lo hemos pasado qe flipaas! siempree se sacaan riisas de dnde seaa =) del profesor JL mejoor no ablaar... de religión teniia qe seer! puajjjjjjjj! y ncima kikooo! jajajajajajaja bueno djemoslo star...el solo ya se ha djado en evidencia dlante d todos ;)


un besett x al nstre superdelegaatt!
P.D. La ideaa de penjar l'entrevista al fotoloog ha siguut meuaaa ! [burla] ejjejeje RECTIFICA'L!!!!! qe nooo! jejejeje te lo perdonoo,,,xo mañanaa nos tocaas las palmas y nos bailaas :D jjajajaja adeeeeuu(K)!

sarii :) ha dit...

Bueno, decir que la sara de este blog, no soy yo jaja es sara gallardo ^^ para q no hayan confusiones :P mira.. me parece fatal lo que ha echo el loco de religion... flipass! nos ha dejado :|
sabeis que teneis nuestro apoyo, porque teneis razon, no habeis ofendido a nadie, y si lo llego a saber, grabo la discusion con este hombre, que a sido: o.O

7 dias.. una buena manera de despedir el curso jaja y esperate, que esto no a acabado...

solo te dire, que con toda esta movida, se te a olvidado poner lo de esta mañana en tu patio con el peluche jhajajajaaja!

un besin!

RaqueL ha dit...

Pequeño! Pasa d elo que te diga ese profesor, que como bien han dicho los demás ya ha tenido algunas broncas... Y lo peor de todo es que tanto evangelio tanta iglesia que predica el perdón y la compasión...donde ha quedado eso en el momento en que ha empezado a gritarte¿?

Ante todo decirte que los de segundo de ciencias hemos hecho un examen en el recreo y ha venido a buscarte a posta, pensando que eras de nuestra clase. Cuando ha visto que no estabas...se ha marchado y todos flipando, cuando después nos has contado lo que ese "profesor" por llamarlo de alguna manera, porque un profesor debe mantener el respeto con el que se le trata y que yo sepa, tú no le has faltado al respeto; bueno eso, que después de contárnoslo hemos unido cabos todos!!!

Y nada pequeño, que sepas que yo te apoyo, que no merece la pena que te censuren cuando la profesora anónima (yo lei la entrevista antes de toda la polémica) sabía que la entrevista era para esa página y que accedíais a su petición de mantenerse anónima.

Como nota personal añadir, que respeto totalmente las ideas de esta señora, pero cuando lei la entrevista pensé que se trataba de una broma...

Y pues nada, despedirme, que si no... no te va a poder comentar nadie más.

Un abrazo, un beso y todo el apoyo del mundo!

Anònim ha dit...

olé los de informatica!!!! ni se os ocurra kitaresa entrevista...y k le den!! si kiere juicio tendra juicio y vaer kien sale perdiendo!!!! VIVA LA II REPÚBLICA Y LA REFORMA ECLESIÁSTICA EN LA ENSEÑANZA (estos si k sabian...) y pa'alnte!! animo!!

Anònim ha dit...

Ànim Nelo, no et deixes amedrentar per eixe professor freak. El professorat està amb tu!

HäNnAh! ha dit...

Sol!
Vaja... que extrany tot, no? No entenc què heu fet malament. No l'heu ni ridiculitzada, si és el que la poguera ofendre, ni res...Sí que és veritat que les preguntetes eren...rebuscadetes no obstant, ha contestat el que ha volgut. Inclús us hauria d'agrair haver mantingut el seu anonimat...
Per cert, l'actitud del director? Absolutament censurable!
Farts estem ja de la manipulació i la censura!

Salutacions.

Amparo ha dit...

sabes que quería dejarte un comentario desde el otro día: voy a ponerme "profedelengua" (vaya, yo tampoco será anónima, mecachis), en parte, esta cuestión tiene que ver con los ámbitos, los textos son adecuados en determinados ámbitos, por eso las entrevistas del molinillo están bien donde y como están... a lo mejor, los que ocupan inadecuadamente ámbitos son otros... salut i força, i b7s, clar

pacoz ha dit...

Todo fundamentalismo es contraproducente y excluyente de los que no creen en su verdad. Las religiones tienen mucho de esto y sus jerarquías lo saben muy bien. ¡ánimo y adelante con el proyecto!

josé ángel ha dit...

y yo opino como amparo, claro... la palabra se define en su contexto, sacar las palabras del contexto (ciudad) que habitan, provoca el desentendimiento... y nada mejor que la palabra para volver, de nuevo, al entendimiento (o ciudad perdida)... felicidades por la página y suerte!
josé ángel

Rachel Costa! ha dit...

xe que bo! tots els profesors estan açi! realment el tema ha donat massa que parlar!
a la fi, tu te has eixit amb la teua, o be, la nostra. perque si hi ha algo que no aceptem es la censura! visca el moli del SOL!
pero..sense religio!

muua!
ens quedaa un dia danny, un dia!

raichh ha dit...

me he exo cuenta! wii!